QAEM voor Scholen PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 13 juni 2011 13:31

QUAEM bied onderwijsinstellingen verschillende opties:

De QAEM database omvat momenteel circa 1500 vragen op verschillend niveau voor MBO en HBO en Universiteit. Deze kunnen allemaal als meerkeuze vraag online worden gepresenteerd aan studenten. De database wordt wekelijks aangevuld met nieuwe vragen. De uitslagen van de studenten worden allemaal vastgelegd in een database. Deze database wordt continue gemonitord voor kwaliteitsdoeleinden. Per student ligt vast welke vragen zijn gemaakt en welke score is behaald. De antwoorden juiste antwoorden bij elke vraag liggen ook avst inde database.

De student kan de optie krijgen om wel of geen juist antwoord terug gekoppeld te krijgen! De uitslagen (score) en eventuele goede antwoorden kunnen per email naar de student worden verzonden.

Bovenstaande kan ook per groep leerlingen! Hierdoor wordt het voor onderwijsinstellingen erg interessant gebruik te maken van de database van QAEM!

Immers, de docent kan een toets samenstellen, deze wordt vervolgens online door de student gemaakt en de scores kunnen zowel individueel als klassikaal gepresenteerd worden. En dat alles binnen zeer korte tijd en tegen zeer geringe kosten per student. Docent kunnen zich op deze wijze bezighouden met dat waar ze goed in zijn, lesgeven en studentenbegeleiding!

Concreet:

  1. De school geeft de student (on)beperkt toegang tot QAEM en de student gebruikt dit naar eigen inzicht. QAEM wordt ter ondersteuning aangeboden.
  2. De school gebruikt standaard QAEM toetsen als toetsingsmateriaal (QAEM stelt een toets op niveau samen en stelt deze op een bepaald tijdstip online ter beschikkingl)
  3. De school gebruikt de QAEM database en software om eigen toetsen samen te stellen die of online of in een klaslokaal met een lokale QAEM server wordt afgenomen
  4. Een mengvorm van bovenstaande.

De QAEM database bestaat primair uit de niveau's als benoemd door het NIMA Nederlands Instituut voor Marketing.
NMA Oriëntatie, NIMA A, NIMA B.

Is dit voor u interressant? Neem dan contact op met QAEM via email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !!

 

 

 

 

Laatst aangepast op maandag 13 juni 2011 15:23